Home » Konijn aanschaffen

Een jong konijn aanschaffen

Gedurende het gehele jaar hebben wij meerdere nesten met jonge konijnen. Een aantal jonge konijnen uit deze nesten wordt door ons geselecteerd voor het volgende fokseizoen, voor de overige jonge konijnen wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Omdat de konijnen opgroeien in gastgezinnen is het alleen mogelijk om konijnen online te reserveren. Langskomen om konijnen uit te kiezen is niet mogelijk. Uiteraard heeft u wel de mogelijkheid om bij het ophalen van de konijnen de ouders van uw konijnen en de verblijven te bezichtigen. Vanwege de vele vraag naar onze jonge konijnen werken we over het algemeen met een wachtlijst. Wanneer u een konijn aan wilt schaffen bij BramsRabbits dan kunt u onderstaand stappenschema volgen. 

Groepsdieren

Konijnen zijn groepsdieren en alleen per definitie eenzaam. Onze konijnen verhuizen daarom enkel per koppel in de combinatie gecastreerde ram + voedster, of twee gecastreerde rammen. De konijnen worden voor de verhuizing gecastreerd en aan elkaar gekoppeld.

Reserveringen

Alle reserveringen zijn definitief zodra het gehele aankoopbedrag is overgemaakt. Op het moment dat u besluit de reservering van een konijn na betaling toch te annuleren, worden er reserveringskosten van €15,- per konijn ingehouden op het terug te betalen bedrag. Via deze manier willen wij voorkomen dat een konijn in een impuls wordt gereserveerd en gekocht, de aanschaf van een huisdier hoort een weloverwogen keuze te zijn.

 

Garantie

Om erfelijke afwijkingen en aandoeningen uit te sluiten houden wij een uitgebreid stamboom programma bij. Helaas voorkomt dit niet altijd alle aandoeningen en problemen. Wanneer uw konijn in het eerste halfjaar overlijdt heeft u de mogelijkheid om kosteloos een ander konijn uit de nesten te kiezen. Het is hierbij niet van belang wat de reden is van overlijden, tenzij duidelijk is dat het overlijden is veroorzaakt door uw eigen toedoen. 

 

Dierenartskosten

Dierenartskosten die in de eerste paar weken na de verhuizing worden gemaakt, kunnen in sommige gevallen worden vergoed. Dit is wel afhankelijk van de aandoening en verdere omstandigheden. De vergoeding bestaat uit restitutie van het aankoopbedrag (€55).

 

Nazorg

Omdat wij u niet met vragen willen laten zitten en omdat wij onze konijnen ook na de verhuizing het allerbeste wensen, kunt u ook na het ophalen van uw konijn te allen tijde contact opnemen via WhatsApp of mail voor al uw vragen omtrent de huisvesting, verzorging en gezondheid van uw konijn. Zo vaak als u wilt en op ieder moment van de dag!  

 

Groepsdieren

Bij de aanschaf van een konijn dient u zich er altijd bewust van te zijn dat konijnen groepsdieren zijn. Dit wil dus zeggen dat het voor geen enkel konijn prettig is om alleen te moeten leven. Ook al geeft u uw konijn nog zoveel aandacht, u zult helaas nooit de plaats in kunnen nemen van een echte 'konijnenvriend'. Een konijn alleen is per definitie eenzaam en daarom is het echt van belang dat u altijd overweegt om voor twee konijnen te gaan.

 

Vaccinatie

Het vaccineren van konijnen is van levensbelang. Een konijn dat niet is gevaccineerd overlijdt in vrijwel alle gevallen binnen enkele dagen of weken na contact met een van de virussen, dit is dan ook de reden dat alle jonge konijnen voor verhuizing volledig worden gevaccineerd. Uw konijn is na de vaccinatie een jaar lang beschermd tegen RHD-1, RHD-2 en myxomatose. 

 

Castratie

In Nederland kan een ram gecastreerd worden op een leeftijd van ongeveer 5 maanden of later. In Duitsland wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek, waardoor castratie op een leeftijd van 9 weken al mogelijk is. Het is mogelijk om uw ram via BramsRabbits te laten castreren op een leeftijd van 9 weken. De castratie zal dan worden uitgevoerd door een ervaren Duitse dierenarts. Na de castratie kunnen wij eventueel uw ram direct koppelen aan een voedster. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u contact opnemen via de mail, u ontvangt dan een brochure met verdere informatie.

 

Parasitaire behandelingen

Alle jonge konijnen worden voordat ze verhuizen ontwormd en behandeld tegen vlooien en coccidiose.

 

Konijnen paspoort

Bij aankoop van een konijn bij BramsRabbits ontvangt u een konijnen paspoort met de basisinformatie over uw konijn, de geboortedatum, de parasitaire behandelingen en entingen die het konijn heeft gehad. 

 

De verhuizing

De jonge konijnen mogen over het algemeen verhuizen wanneer ze een leeftijd hebben van 8 weken. Dit is volledig afhankelijk van de groei van het konijn. Daarnaast zal een konijn alleen verhuizen als het kerngezond is, zieke of zwakke konijnen zullen het nest niet verlaten. Wanneer u uw konijn op komt halen controleren we samen de gezondheid, het gebit en het geslacht van uw konijn.

 

Kosten

In onderstaande tabel vindt u de kosten per konijn. Voor een koppel (gecastreerde ram + voedster) bedraagt dit dus €249,90 inclusief kosten voor vaccinatie en castratie. De kosten voor castratie en vaccinatie zijn via BramsRabbits aanzienlijk voordeliger dan wanneer u dit zelf bij een dierenarts uit zou laten voeren.

Kosten voor een konijn Verplicht Optioneel
Nederlandse Hangoordwerg (Satijn) €60 (= inclusief kosten wachtlijst) x
Vaccinatie (RHD-1, RHD-2 & Myxomatose) €29,95 x
Castratie x €70