Home » Onze konijnen

Bij BramsRabbits wordt er gefokt met twee verschillende rassen konijnen, op deze pagina vindt u van beide rassen een rasbeschrijving.


De Nederlandse Hangoordwerg met Satijnvacht (NHD Satijn) is een relatief nieuw ras. Het zijn dwergkonijnen tussen de 1250 en 1700 gram. Omdat er geen lange bloedlijnen van het ras zijn én omdat satijn een mutatie is, is het van essentieel belang dat er heel bewust en zorgvuldig met de dieren wordt gefokt om inteelt en erfelijke afwijkingen te voorkomen. Helaas is dit ras de afgelopen jaren te veel doorgefokt, met erfelijke en ernstige afwijkingen als gevolg. Om deze reden is BramsRabbits in 2010 gestart met het opnieuw 'creëren' van de NHD Satijn. Door verschillende rassen met elkaar te verparen en streng te selecteren op karakter en vitaliteit, hebben wij een nieuwe naam kunnen geven aan dit ras, waarbij vitaliteit en het karakter hoog in het vaandel staan. 

 

De Nederlandse Hangoordwerg is een heel rustig en vooral vriendelijk ras, misschien zelfs een tikkeltje lui. Maar lui of niet het zijn echte knuffeldieren die graag tegen je aankruipen en op schoot komen om geknuffeld te worden. Mede daarom is het een zeer geschikt ras voor kinderen.

 

Via deze pagina zijn al onze Nederlandse Hangoordwergen te bezichtigen!

 

 


De Franse hangoor wordt ook wel de bulldozer onder de konijnen genoemd, ze hebben een volwassen gewicht van 5 tot 7 kg.  Met hun lange oren en grove bouw hebben ze een machtige uitstraling. Desalniettemin zijn het dieren met een gouden karakter, ideaal als gezelschapsdier.

 

Als fokkerij streven we ernaar om de ideale Franse hangoor te creëren met de perfecte bouw, een gouden karakter en de mooiste kleur vacht. De focus ligt bij BramsRabbits met name op de Franse hangoren met blauwe ogen, uniek in Nederland!

 

Via deze pagina zijn al onze Franse Hangoren te bezichtigen!