Home » Over ons

BramsRabbits is een hobbyfokkerij van de Nederlandse Hangoordwerg (NHD). Wij onderscheiden ons als fokkerij omdat er bij BramsRabbits hoofdzakelijk wordt geselecteerd op het karakter van de konijnen en niet op het uiterlijk. Doordat er bij BramsRabbits al jarenlang met dezelfde 'stam' konijnen wordt gefokt én er al die jaren streng is geselecteerd op het karakter, zijn de konijnen van BramsRabbits ontzettend lief, aanhankelijk en zeer kindvriendelijk. Als fokkerij hebben wij een duidelijke visie wat betreft het ideaalbeeld van de rassen. Er wordt daarom niet doelloos met de konijnen gefokt, maar enkel met als streven het ras te verbeteren. Daarnaast worden de konijnen optimaal verzorgd. Ze krijgen de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om écht konijn te kunnen zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om regelmatig de benen te strekken op het gras en krijgen ze dagelijks verse groenten.

 

Naast de uitleg over BramsRabbits stel ik graag mijzelf ook voor. Mijn naam is Bram, ik ben 21 jaar en studeer momenteel bedrijfskunde en fiscaal recht aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Naast mijn studie werk ik momenteel twee dagen per week op kantoor, ben ik lid bij een studentenvereniging en woon ik op kamers in Rotterdam. Heel iets anders dus dan mijn konijnenhobby op het 'platteland', maar dit contrast maakt het houden van konijnen juist zo leuk! Op werkdagen verzorgen mijn ouders en zusje de konijnen. Op vrijdag en in het weekend ben ik weer in Aalten om zelf de konijnen te verzorgen, alle hokken schoon te maken en maak ik mijn rondje langs de gastgezinnen. Sinds het moment dat ik op mijn zevende verjaardag een konijn kreeg van mijn ouders heb ik een passie voor konijnen. Jarenlang was en ben ik iedere dag meerdere uren met konijnen bezig, van rennen bouwen tot het doorspitten van de nieuwste konijnenencyclopedie. U bent er waarschijnlijk al achter, maar het is niet bij één konijn gebleven. Sinds 2010 houd ik mij bezig met het fokken van de Nederlandse Hangoordwerg.

 

Wanneer u interesse heeft in een konijn van BramsRabbits zal ik degene zijn die uw mails, appjes en telefoontjes beantwoord. Ook kunt u bij mij terecht met al uw vragen over de verzorging, gezondheid en huisvesting van uw konijnen. Ik sta u graag persoonlijk ter woord en doe altijd mijn best om uw bericht zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Helaas heb ik vanwege studie en werk niet altijd de mogelijkheid om alle berichten snel te beantwoorden, waardoor het voor kan komen dat u iets langer op een antwoord moet wachten. Op dit moment wonen er bij BramsRabbits zo'n 40 konijnen, al deze konijnen zijn zorgvuldig geselecteerd op karakter. De vitaliteit van de konijnen staat altijd op nummer 1, daarom wordt er ook een uitgebreid stamboomprogramma bijgehouden, zodat ik er zeker van ben dat zich geen erfelijke afwijkingen in de achtergrond bevinden. Er wordt alleen gefokt ter verbetering van het ras. Alle koppels worden door mij samengesteld op basis van karakter en vitaliteit. Daarnaast krijgen alle voedsters maximaal twee nesten per jaar en worden de konijn niet langer dan twee jaar ingezet voor de fok. Het welzijn van de konijnen staat altijd voorop en dit neem ik dan ook mee in alle keuzes en beslissingen omtrent de fokkerij. U kunt zich vast voorstellen dat de verzorging van deze konijnen een behoorlijke taak is. Gelukkig zijn er regelmatig gezinsleden die graag een handje mee helpen, vandaar dat ik ook spreek over 'onze konijnen', omdat zonder deze familieleden mijn hobby niet had kunnen bestaan.