Home » Over ons

BramsRabbits is een hobbyfokkerij van de Nederlandse Hangoordwerg (NHD). Wij onderscheiden ons als fokkerij omdat er bij BramsRabbits hoofdzakelijk wordt geselecteerd op het karakter van de konijnen en niet op het uiterlijk. Sinds 2008 wordt er grotendeels met dezelfde stam konijnen gefokt, al die jaren is er streng geselecteerd op het karakter van de konijnen en dit is inmiddels terug te zien in de jonge konijnen die vandaag de dag bij ons geboren worden. Als fokkerij hebben wij een duidelijke visie wat betreft het ideaalbeeld van de rassen. Er wordt daarom niet doelloos met de konijnen gefokt, maar enkel met als streven het ras te verbeteren. Daarnaast worden de konijnen optimaal verzorgd. Ze krijgen de ruimte, letterlijk en figuurlijk, om écht konijn te kunnen zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om regelmatig de benen te strekken op het gras en krijgen ze dagelijks verse groenten.

 

Naast de uitleg over BramsRabbits stel ik graag mijzelf ook voor. Mijn naam is Bram, ik ben 21 jaar en studeer momenteel bedrijfskunde en rechtsgeleerdheid aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Naast mijn studie werk ik twee dagen per week op kantoor, ben ik lid bij een studentenvereniging en woon ik inmiddels drie jaar op kamers in Rotterdam. Heel iets anders dan mijn konijnenhobby op het 'platteland', maar dit contrast maakt het houden van konijnen juist zo leuk! De eerste twee jaar van mijn studie verbleven de konijnen nog bij mijn ouders aan de andere kant van het land. Op werkdagen verzorgden mijn ouders en zusje de konijnen en ieder weekend kwam ik met de trein naar de Achterhoek om daar de konijnen te verzorgen en alles schoon te maken. Dit reizen kostte iedere week veel tijd, maar stoppen met mijn konijnenhobby behoorde mijns inziens niet tot de mogelijkheden.

 

Begin 2021 kwam ik tot het besluit dat ik graag de konijnen naar Rotterdam zou willen verplaatsen. Alle konijnen verhuizen naar een studentenkamer werd natuurlijk een ingewikkeld verhaal, daarom kwam ik op het idee om zorgboerderijen te benaderen. De rest van het verhaal is geschiedenis. Sinds september 2021 wonen de konijnen van BramsRabbits op een zorgboerderij in de polder, in Krimpen aan de Lek, een dorpje onder de rook van Rotterdam. Naast dat ik geen voorstander ben van het doelloos fokken van konijnen, vind ik het ook belangrijk dat ik met mijn hobby maatschappelijk een steentje bij kan dragen. Met de verhuizing naar de zorgboerderij is ook dit doel bereikt. De zorgboerderij is een plek waar mensen geholpen worden die moeite hebben om in de maatschappij mee te draaien. De zogenoemde 'zorgboeren' besteden een groot deel van hun tijd aan de konijnen van BramsRabbits. Zij dragen zorg voor het schoonmaken van de verblijven en daarnaast krijgen de konijnen door deze zorgboeren meer individuele aandacht. Uiteraard ben ik zelf ook de meeste dagen van de week aanwezig op de zorgboerderij, om alle andere taken van de konijnenfokkerij uit te voeren. Sinds het moment dat ik op mijn zevende verjaardag een konijn kreeg van mijn ouders heb ik een passie voor konijnen en ik vind het daarom ook fantastisch dat ik dit kan combineren met mijn studententijd. Vrijwel iedere middag ga ik vanuit de universiteitsbanken door naar de zorgboerderij, waar ik in plaats van wettenbundels te bestuderen aan de slag kan met de konijnen, omringd door de groene vlakten van de polder. 

 

Wanneer u interesse heeft in een konijn van BramsRabbits zal ik degene zijn die uw mails en appjes beantwoord. Ook kunt u bij mij terecht met al uw vragen over de verzorging, gezondheid en huisvesting van uw konijnen. Ik sta u graag persoonlijk ter woord en doe altijd mijn best om uw bericht zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Helaas heb ik vanwege studie en werk niet altijd de mogelijkheid om alle berichten snel te beantwoorden, waardoor het voor kan komen dat u iets langer op een antwoord moet wachten.