Huisvesting

Als fokkerij stellen we het welzijn van de konijnen voorop en dat komt ook terug in de huisvesting van onze konijnen. Op deze pagina's vindt u de foto's van de verblijven. 

De Hooiberg

Onderstaand verblijf bestaat uit een hooiberg met ren van 14m2. In deze ren verblijven de voedsters die op dat moment niet worden ingezet als fokdier. Dit zijn bijvoorbeeld de konijnen die geselecteerd zijn voor volgend fokseizoen, zij groeien op in de ren. Ook de voedsters die een nestje hebben gehad kunnen in deze ren een paar maanden genieten van hun welverdiende rust. Bij droog weer is de hooiberg ook verbonden aan een stuk weiland van ongeveer 50m2, zodat de konijnen ook regelmatig beschikking hebben tot vers gras.

De Ren

Naast de hooiberg beschikken de konijnen ook over twee grote overdekte rennen van in totaal ook 14m2. Deze rennen worden gebruikt voor de volwassen konijnen. In beide rennen worden standaard twee konijnen gehuisvest, vaak krijgen de konijnen ook hun nest in deze ren. De jonge konijnen die in de ren geboren worden, worden gesocialiseerd door de zorgboeren van de zorgboerderij.

De Hokken

Alle konijnen die niet in de ren of hooiberg leven, wonen in ruime hokken met een oppervlakte van 1 m2 per konijn. Ook zijn er meerdere 'dubbele' hokken, deze konijnen hebben dus een oppervlakte van 2 m2 ter beschikking. Er wordt daarnaast altijd gezorgd voor voldoende knaagmateriaal en ander speelgoed, zoals bijvoorbeeld wilgentakken. Op die manier hoeven de konijnen zich niet te vervelen. De bodem van deze hokken bestaat uit diervriendelijke vlonders van kunststof. De uitwerpselen van de konijnen vallen door deze vlonders naar beneden, waardoor de konijnen nooit in hun eigen uitwerpselen hoeven te lopen. Dit is hygiënisch en verlaagt de kans op ziekten. De konijnen hebben wel een 'graafbak' in hun verblijf met bodembedekker, zodat ze toch de mogelijkheid hebben om te kunnen graven. Tot slot heeft ieder verblijf een verhoogde zitplank, zoals te zien is op de afbeelding. Hier kunnen de konijnen op en af springen en heerlijk op relaxen, zoals te zien op de foto!