Samenwerking zorginstellingen

Gepubliceerd op 27 februari 2024 om 08:35

Vanaf vandaag, 27 februari 2024, heb ik deze nieuwspagina in het leven geroepen. Op die manier kan ik de updates omtrent BramsRabbits online delen voor geïnteresseerden. Zo krijgt u een inkijkje in het dagelijks reilen en zeilen bij BramsRabbits.

 

De afgelopen maanden ben ik in contact geweest met verschillende nieuwe zorg initiatieven, vaak zorgboerderijen en soms ook wooninstellingen. Dit heeft ertoe geleid dat ik vanaf 2024 nieuwe samenwerkingen ben aangegaan, wat betekent dat er sinds kort ook meerdere nestjes of konijnen op deze plekken zullen verblijven. Het gaat om locaties waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met een verstandelijke beperking of gedrags-/ontwikkelingsstoornissen. Het verzorgen van de konijnen geeft de cliënten van dagbesteding een zinvolle bezigheid, maar bovenal is het voor hen fijn om verantwoordelijkheid te krijgen voor een konijn en haar jongen.  Het geeft zelfvertrouwen en heeft een positieve uitwerking op de ontwikkeling van mensen. De nieuwe samenwerkingen zijn een absolute win-win situatie. Het geeft mij namelijk de mogelijkheid om individuele konijnen meer ruimte te bieden (bij voorkeur drie vierkante meter per konijn) en daarnaast is er voor ieder konijn meer individuele zorg. Daarnaast dient het fokken van de nestjes, naast verbetering van het ras, nu nog meer een maatschappelijk doel.

 

Hieronder een aantal foto's van de nieuwe verblijven op locatie! Het gaat om verblijven van ruim 3m2 per konijn. Voor alle hokken heb ik wilgentunnels en ander speelgoed aangeschaft, zodat de konijnen zich niet hoeven te vervelen. Bij mooi weer hebben de konijnen mogelijkheid om hun benen te strekken in een ruime ren. Om zeker te zijn dat alles goed gaat met de konijnen bezoek ik de locaties met regelmaat, om de gezondheid van alle konijnen te checken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.