Home » Konijn aanschaffen

Een jong konijn aanschaffen

Gedurende het gehele jaar hebben wij meerdere nesten met jonge konijnen. Een aantal jonge konijnen uit deze nesten wordt door ons geselecteerd voor het volgende fokseizoen, voor de overige jonge konijnen wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Vanwege de vele vraag naar onze jonge konijnen werken we met een wachtlijst. Wanneer u een konijn aan wilt schaffen bij BramsRabbits dan dient u zich hiervoor in te schrijven, dit is mogelijk via de pagina 'wachtlijst'. Voor verdere informatie over de aanschaf raad ik u aan deze pagina goed door te lezen, voor verdere vragen kunt altijd contact opnemen via de contactpagina.

Reserveringen

Alle reserveringen zijn definitief zodra het gehele aankoopbedrag is overgemaakt. Op het moment dat u besluit de reservering van een konijn na betaling toch te annuleren, worden er reserveringskosten van €15,- per konijn ingehouden op het terug te betalen bedrag. Via deze manier willen wij voorkomen dat een konijn in een impuls wordt gereserveerd en gekocht, de aanschaf van een huisdier hoort een weloverwogen keuze te zijn.

 

Garantie

Ondanks ons uitgebreide stamboomprogramma waarin geen enkele erfelijke afwijking voor komt, blijven konijnen natuurlijk levende dieren die ook ziek kunnen worden. Wanneer uw konijn binnen een half jaar komt te overlijden heeft u de mogelijkheid om kosteloos een nieuw konijn uit onze nesten te kiezen. Let op: deze garantie geldt enkel wanneer u heeft gekozen voor het vaccineren van uw konijn via BramsRabbits.

 

Dierenartskosten

Dierenartskosten die in de eerste paar weken na de verhuizing worden gemaakt, kunnen in overleg worden vergoed.

 

Nazorg

Omdat wij u niet met vragen willen laten zitten en omdat wij onze konijnen ook na de verhuizing het allerbeste wensen, kunt u ook na het ophalen van uw konijn te allen tijde contact opnemen via WhatsApp of mail voor al uw vragen omtrent de huisvesting, verzorging en gezondheid van uw konijn. Zo vaak als u wilt en op ieder moment van de dag!  

 

Groepsdieren

Bij de aanschaf van een konijn dient u zich er altijd bewust van te zijn dat konijnen groepsdieren zijn. Dit wil dus zeggen dat het voor geen enkel konijn prettig is om alleen te moeten leven. Ook al geeft u uw konijn nog zoveel aandacht, u zult helaas nooit de plaats in kunnen nemen van een echte 'konijnenvriend'. Een konijn alleen is per definitie eenzaam en daarom is het echt van belang dat u altijd overweegt om voor twee konijnen te gaan.

 

Vaccinatie

Indien gewenst kan het door u gereserveerde konijn ook hier gevaccineerd worden. Aangezien ik op jaarbasis erg veel konijnen laat vaccineren heb ik bij mijn dierenarts een prijs van €21,95 per vaccinatie. Ze worden dan geënt met de entstof Nobivac, dit beschermt een jaar tegen myxomatose en RHD-1 . Naast het vaccineren zal het konijn ook nagekeken worden door de dierenarts en ontvangt u een vaccinatiebewijs. Normaal gesproken liggen de kosten voor vaccinatie op €25,- a €35,- per konijn. Vaccinatie is dus optioneel, wanneer u hier gebruik van wilt maken kunt u contact met mij opnemen. 

 

Castratie

In Nederland kan een ram gecastreerd worden op een leeftijd van ongeveer 5 maanden of later. In Duitsland wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek, waardoor castratie op een leeftijd van 9 weken al mogelijk is. Het is mogelijk om uw ram via BramsRabbits te laten castreren op een leeftijd van 9 weken. De castratie zal dan worden uitgevoerd door een ervaren Duitse dierenarts. Na de castratie kunnen wij eventueel uw ram direct koppelen aan een voedster. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u contact opnemen via de mail, u ontvangt dan een brochure met verdere informatie.

 

Parasitaire behandelingen

Alle jonge konijnen worden voordat ze verhuizen ontwormd en behandeld tegen vlooien en coccidiose.

 

Transport

Woont u erg ver van Aalten? Maar wilt u toch graag een konijn van BramsRabbits? Afstand is geen probleem; het door u gereserveerde konijn kan met een speciale koeriersdienst voor huisdieren bij u thuis worden afgeleverd. Dit transport dient u wel zelf te regelen via www.caviatransport.nl

 

Konijnen paspoort

Bij aankoop van een konijn bij BramsRabbits ontvangt u een konijnen paspoort met de basisinformatie over uw konijn, de geboortedatum, de parasitaire behandelingen en entingen die het konijn heeft gehad. 

 

De verhuizing

De jonge konijnen mogen over het algemeen verhuizen wanneer ze een leeftijd hebben van 8 weken. Dit is volledig afhankelijk van de groei van het konijn. Daarnaast zal een konijn alleen verhuizen als het kerngezond is, zieke of zwakke konijnen worden absoluut niet verkocht. Wanneer u uw konijn op komt halen controleren we samen de gezondheid, het gebit en het geslacht van uw konijn.

 

Kosten

We zijn ons ervan bewust dat de prijs voor een jong konijn bij BramsRabbits wellicht wat hoger ligt dan bij de gemiddelde fokker. De reden hiervoor is voornamelijk dat wij als fokkerij bovengemiddeld hoge kosten maken. Dit is terug te zien in de verzorging, huisvesting en voeding van de Konijnen. Ook wordt er alles aan gedaan om onze bloedlijnen gezond te houden, zo worden er met enige regelmaat fokdieren uit het buitenland aangekocht. Alle opbrengsten worden direct geïnvesteerd in de fokkerij. Daarnaast is er na jarenlange selectie een stam konijnen opgebouwd van topkwaliteit wat karakter en vitaliteit betreft, dit zult u zeer zeker ook terugzien in  uw (wellicht) toekomstige konijn van BramsRabbits en op de pagina 'Reviews'.

 

Ras Prijs per konijn
Nederlandse Hangoordwerg (Satijn) € 55 Inclusief kosten wachtlijst (€5)
Franse Hangoor € 55 Inclusief kosten wachtlijst (€5)