• Oog voor welzijn
  • Fokken op verantwoorde wijze
  • Sinds 2008
  • Scoort 9.4/10 op Trustpilot
Home » Konijn aanschaffen

Een jong konijn aanschaffen

Gedurende het gehele jaar hebben wij meerdere nesten met jonge konijnen. Een aantal jonge konijnen uit deze nesten wordt door ons geselecteerd voor het volgende fokseizoen, voor de overige jonge konijnen wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Vanwege de vele vraag naar onze jonge konijnen werken we met een wachtlijst. Wanneer u een konijn aan wilt schaffen bij BramsRabbits dan dient u zich hiervoor in te schrijven, dit is mogelijk via de pagina 'wachtlijst'. Voor verdere informatie over de aanschaf raad ik u aan deze pagina goed door te lezen, voor overige vragen kunt altijd contact opnemen via de contactpagina.

Reserveringen

Alle reserveringen zijn definitief zodra het gehele aankoopbedrag is overgemaakt. Op het moment dat u besluit de reservering van een konijn na betaling toch te annuleren, worden er reserveringskosten van €15,- per konijn ingehouden op het terug te betalen bedrag. Via deze manier willen wij voorkomen dat een konijn in een impuls wordt gereserveerd en gekocht, de aanschaf van een huisdier hoort een weloverwogen keuze te zijn.

 

Garantie

Ondanks ons uitgebreide stamboomprogramma waarin geen enkele erfelijke afwijking voor komt, blijven konijnen natuurlijk levende dieren die ook ziek kunnen worden. Wanneer uw konijn binnen een half jaar komt te overlijden heeft u de mogelijkheid om kosteloos een nieuw konijn uit onze nesten te kiezen. 

 

Dierenartskosten

Dierenartskosten die in de eerste paar weken na de verhuizing worden gemaakt, kunnen in sommige gevallen worden vergoed. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de aandoening en verdere omstandigheden. De vergoeding bestaat uit restitutie van het aankoopbedrag (€55).

 

Nazorg

Omdat wij u niet met vragen willen laten zitten en omdat wij onze konijnen ook na de verhuizing het allerbeste wensen, kunt u ook na het ophalen van uw konijn te allen tijde contact opnemen via WhatsApp of mail voor al uw vragen omtrent de huisvesting, verzorging en gezondheid van uw konijn. Zo vaak als u wilt en op ieder moment van de dag!  

 

Groepsdieren

Bij de aanschaf van een konijn dient u zich er altijd bewust van te zijn dat konijnen groepsdieren zijn. Dit wil dus zeggen dat het voor geen enkel konijn prettig is om alleen te moeten leven. Ook al geeft u uw konijn nog zoveel aandacht, u zult helaas nooit de plaats in kunnen nemen van een echte 'konijnenvriend'. Een konijn alleen is per definitie eenzaam en daarom is het echt van belang dat u altijd overweegt om voor twee konijnen te gaan.

 

Vaccinatie

Alle jonge konijnen worden gevaccineerd. Simpelweg omdat een het vaccineren van konijnen van levensbelang is. Wanneer een konijn niet gevaccineerd is en in contact komt met een van de virussen, leidt dit in vrijwel alle gevallen tot de dood. Er zijn drie virussen waarvoor konijnen gevaccineerd dienen te worden. De jonge konijnen worden allemaal gevaccineerd tegen de drie konijnenvirussen: RHD-1, RHD-2 en myxomatose. 

Aangezien ik op jaarbasis veel konijnen laat vaccineren heb ik voor u een voordelige prijs van €28,95 weten te bewerkstelligen. Normaal gesproken ligt de prijs voor vaccinatie rond de €50, in de randstad en en grote steden lopen deze bedragen vaak nog hoger op.

Castratie

In Nederland kan een ram gecastreerd worden op een leeftijd van ongeveer 5 maanden of later. In Duitsland wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek, waardoor castratie op een leeftijd van 9 weken al mogelijk is. Het is mogelijk om uw ram via BramsRabbits te laten castreren op een leeftijd van 9 weken. De castratie zal dan worden uitgevoerd door een ervaren Duitse dierenarts. Na de castratie kunnen wij eventueel uw ram direct koppelen aan een voedster. Wanneer u hier meer over wilt weten kunt u contact opnemen via de mail, u ontvangt dan een brochure met verdere informatie.

 

Parasitaire behandelingen

Alle jonge konijnen worden voordat ze verhuizen ontwormd en behandeld tegen vlooien en coccidiose.

 

Konijnen paspoort

Bij aankoop van een konijn bij BramsRabbits ontvangt u een konijnen paspoort met de basisinformatie over uw konijn, de geboortedatum, de parasitaire behandelingen en entingen die het konijn heeft gehad. 

 

De verhuizing

De jonge konijnen mogen over het algemeen verhuizen wanneer ze een leeftijd hebben van 8 weken. Dit is volledig afhankelijk van de groei van het konijn. Daarnaast zal een konijn alleen verhuizen als het kerngezond is, zieke of zwakke konijnen worden absoluut niet verkocht. Wanneer u uw konijn op komt halen controleren we samen de gezondheid, het gebit en het geslacht van uw konijn.

 

Kosten

Kosten voor een konijn Verplicht Optioneel
Nederlandse Hangoordwerg (Satijn) €55 (= exclusief kosten wachtlijst) x
Vaccinatie (RHD-1 & Myxomatose) €28,95 x
1/2 jaar Junior voeding x €16,95
Castratie x €70